Вечірній прийом їжі має бути не лише смачним, а й поживним. Важливо, щоб вечеря була легкою для травлення, адже від цього залежить якість вашого сну та самопочуття наступного дня. Якщо ви шукаєте ідеї, та не знаєте що приготувати на вечерю, ось кілька варіантів, які поєднують смак, користь і простоту приготування.
Легкі салати

Якщо у вас немає часу на приготування складних страв, легкий салат стане чудовим варіантом. Наприклад:
- Салат з авокадо та тунцем – багатий на корисні жири і білки, швидко готується та насичує організм.
- Інгредієнти: 1 авокадо, 1 банка тунця у власному соку, 1 огірок, зелень, лимонний сік, оливкова олія, сіль, перець.
- Приготування: Авокадо та огірок нарізати кубиками, додати тунець, заправити лимонним соком та оливковою олією. Посолити, поперчити, перемішати.
Запечені овочі з м’ясом або рибою

Запікання – один із найздоровіших способів приготування їжі. Ви можете використати:
- Лосось із лимоном та спаржею – джерело омега-3 жирних кислот і легких білків.
- Інгредієнти: 2 філе лосося, 200 г спаржі, 1 лимон, оливкова олія, сіль, перець.
- Приготування: Лосось викласти на деко, посипати спеціями, полити соком лимона. Додати спаржу, змащену оливковою олією. Запікати при 180°C 20 хвилин.
Омлет або яєчня

Якщо вам потрібно щось швидке та корисне, приготуйте омлет.
- Омлет із зеленню та сиром – збалансована і поживна страва.
- Інгредієнти: 3 яйця, 50 г твердого сиру, зелень (петрушка, кріп), сіль, перець, 1 ст. л. молока.
- Приготування: Яйця збити з молоком, додати натертий сир і зелень. Посолити, поперчити. Випікати на середньому вогні 5-7 хвилин.
Легкі супи

Крем-суп – чудовий варіант для вечірнього прийому їжі.
- Крем-суп із гарбуза – зігріваюча страва з ніжною текстурою.
- Інгредієнти: 500 г гарбуза, 1 морква, 1 цибуля, 500 мл овочевого бульйону, 100 мл вершків, сіль, перець.
- Приготування: Овочі нарізати, варити у бульйоні до м’якості. Збити блендером, додати вершки, довести до смаку.
Страви з кисломолочних продуктів

- Творог із фруктами та медом – смачна і легка вечеря.
- Інгредієнти: 200 г творогу, 1 банан, 1 ч. л. меду, жменя горіхів.
- Приготування: Творог змішати з медом, додати нарізаний банан та подрібнені горіхи.
Я сподіваюсь ви змогли знати, що можна приготувати на вечерю, але пам’ятайте, що не варто переїдати на ніч, хоча і лягати спати голодним – не найкраще рішення. Обирайте прості, корисні та смачні страви, які забезпечать вам відчуття ситості та легкість у тілі. Готуйте з любов’ю – і ваш організм вам подякує!